Anlaşmalı Boşanma Davası ve Çekişmeli Boşanma Davası Arasındaki Farklar

Boşanma davaları genel olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak ikiye ayrılmaktadır. Bu yazımızda iki boşanma türü arasındaki farklara yer verilmiştir. Anlaşmalı boşanma davası ve boşanma davalarında hükmedilen nafaka türleri ile ilgili detaylı bilgiye sitemizdeki diğer makalelerden kolayca ulaşabilirsiniz.

Boşanma davaları genel olarak anlaşmalı boşanma davası ve çekişmeli boşanma davası olarak ikiye ayrılmaktadır. Anlaşmalı boşanma davaları çekişmeli boşanma davasından daha kısa süre içinde sonuca bağlandığı için daha çok tercih ediliyor gibi görünse de gerçekte anlaşmalı boşanma davalarına nispeten daha az rastlanmaktadır. Anlaşmalı boşanma davasında da çekişmeli boşanma davasında olduğu gibi öncelikle konusunda uzman bir avukata başvurulması gereklidir.

İyi bir boşanma avukatı desteği ile boşanma sebepleri , tarafların sosyal ve ekonomik durumları ele alınarak dava sürecinde nasıl bir yol izleneceği ortaya konulur. Dava neticesinde ortaya çıkabilecek olumsuz durumların riskinin azaltılması için çalışma yapılır.

Avukat ile çizilen strateji çerçevesinde boşanma davasının nasıl açılacağına, varsa çocukların durumuna, nafaka ve tazminat gibi boşanma davasının fer’ilerinin miktarına karar verilir. Ayrıca ziynet eşyasının yahut diğer eşte kalan ev, arsa ya da araba gibi malvarlığına ilişkin hukuki olarak neler yapılacağı analiz edilir.

Bu Alanda Verdiğimiz Hukuki Hizmetler;

Anlaşmalı Boşanma Davasında Avukatlık

Çekişmeli Boşanma Davasında Avukatlık

Altınların ve Diğer Ziynet Eşyasının İadesi Davasında Avukatlık

Nişanın Bozulması Sebebi ile Tazminat Talebi ile açılacak davalarda Avukatlık

Çocuğun Velayetinin Alınması Davasında Avukatlık

Babalık Davasında Avukatlık

Soy Bağının Reddi Davası Avukatlık

Anlaşmalı Boşanma Protokolünün Hazırlanması

Aile Konutunun Eşlerden Birine Tahsisi Talebinde Bulunma şeklindedir.

AVUKAT NAZİME KALAN